Mød eksperterne

Stephen Holst og Louise Dinesen

Holder nedenstående to foredrag på Foredragsdagen Ledelse 11. marts 2021

Det vi ikke taler om i ledelse

Hvis ledelse handler om mere og andre end lederen selv, så kan vi undre os over, at den eneste stemme, som ikke høres i ledelsesdebatten, er medarbejdernes. Medarbejderne inviteres sjældent til at holde oplæg til ledelseskonferencer, designe lederudviklingsforløb eller skrive artikler og blogindlæg om ledelse.

Foredraget ’Det vi ikke taler om i ledelse’ er baseret på bogen ’En medarbejders bekendelser’, der er skrevet af Louise Dinesen og Stephen Holst og udgives af Dansk Psykologisk Forlag i 2021.

Når ledere taler med ledere om medarbejderne, så sker det samme med medarbejderne, som mødes ved kaffemaskinen eller på parkeringspladsen og taler om ledelse. Ingen taler for alvor sammen. De fortællinger medarbejderne har om ledelse, som sjældent ser dagens lys, bliver blotlagt i ’En medarbejders bekendelser’ og til foredraget ’Det vi ikke taler om i ledelse’.

Hvad vi har erfaret gennem tusindvis af samtaler med medarbejdere og ledere er, at ledelse er blevet en disciplin, som er lukket om sig selv og sine konsulenter. Det mellemmenneskelige møde er blevet udhulet i ledelse og erstattet med teknikker, metoder, skemaer og stadig nye ord om ledelse. Lytter vi til medarbejderne, og det bør vi gøre, så viser de en vej i ledelse, der viser tilbage til det, som ledelse bør handle om. Nemlig at beskytte det menneskelige, relationelle og levedygtige – før alt andet. Og netop den vej kan føre os ud af den humane klimakrise, som vi er havnet i.

Til foredraget vil du høre medarbejdernes bekendelser. Du vil høre hvad der bliver talt om, når ledelsen ikke er til stede og du vil få et indblik i hvordan ledelse opleves, sanses og mærkes – og ikke mindst hvad det gør ved mennesker. Vi vil fortælle hvorfor vi bør være optagede af medarbejdernes bekendelser og hvad de er et udtryk for. Og vi vil tilbyde perspektiver til hvordan du kan aktivere de tavse stemmer i organisationen, og blotlægge det som vi ikke taler om i ledelse.

At bære ledelse dygtigt

Vi har været hårdt ramt af en verdensomspændende pandemi, klimaet fortsætter med at vise tænder og kræver handling og stressproblematikken lader vi endnu ikke til at have knækket. Klode, samfund og mennesker har brug for, at vi gentænker nogle helt grundlæggende præmisser for arbejdslivet.

Når vi taler med mennesker i arbejdslivet, står det klart, at der også er brug for at vi gentænker ledelse. ”En medarbejders bekendelser” blotlægger et hav af fortællinger fra medarbejdere, der har oplevet konsekvenserne af den ledelsestænkning som dominerer erhvervslivet. Og det står tydeligt frem, at mennesker savner etik og moral i arbejdslivet og ledelse.

At bære ledelse dygtigt handler netop om, at vi må gentænke ledelse, så det primære formål bliver at beskytte liv og det levedygtige. Det skal vi gøre fordi vi bør. At bære ledelse dygtigt er et perspektiv ind i fremtiden, som handler om at ledelse i højere grad skal beskytte det levedygtige. Det handler om at handle ansvarligt for både mennesker, klode og økonomi.

Til foredraget vil du høre hvordan fortællinger fra medarbejdere har vist os vejen til en ny tænkning om ledelse. En tænkning der bæres af etik og ansvarlighed for liv. Etikken bruger vi som pejlemærker for hvad kloden og mennesker kræver af ledelse i fremtiden. Vi tilbyder et perspektiv på hvordan vi kan komme videre med den levedygtige ledelse og hvad vi kan opnå ved at opholde os ved etikken.

Stephen Holst og Louise Dinesen

Louise Dinesen er erhvervspsykolog og har gennem 20 år arbejdet med organisationer i kriser, ledelsesudvikling og organisatorisk arbejdsmiljø. Hun insisterer på at skabe betingelser for det bæredygtige arbejdsliv og den levedygtige ledelse. Som autoriseret arbejdsmiljørådgiver på det psykosociale område har Louise beskæftiget sig med komplekse arbejdsmiljøsager, mediesager, fusioner, krænkelser og kriseledelse.

Stephen Holst er organisations- og ledelsesrådgiver og arbejder med læring og forandring i organisationer. Han har arbejdet med kollektiv og individuel udvikling og rådgivning i både offentlige og private organisationer. Stephen er optaget af at skabe forandring og udvikling med udgangspunkt i de oplevede virkeligheder, som eksisterer i organisationerne. Han arbejder med udgangspunkt i mennesker og skaber forandring og udvikling med kulturel forankring i organisationer.

Stephen Holst og Louise Dinesen
No data was found

Mød eksperterne

På fageksperter.dk kan udvælge dig præcis dé foredrag fra præcis dé eksperter, som du synes er relevante.

Du får inspirerende og aktuelle videoer med indholdsrige og relevante lektioner leveret til din skærm af kendte danske eksperter.

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!