Mød eksperterne

Rikke Østergaard

Rikke Østergaard er sociolog, foredragsholder, ledelsesrådgiver og forfatter til to bestseller bøger.
Rikke er trivsels- og mentaltræningsekspert og benyttes ofte i forskellige medier og på konferencer i ind- og udland. Derudover er hun underviser på nogle af landets førende bestyrelses- og ledelsesuddannelser, samt gæstelektor på fx University of Sydney. 
Med sin smittende arbejdsglæde, sit nærvær og professionelle overskud skaber hun ubesværet bro mellem sig selv og dem hun står overfor. Hendes foredrag tager som udgangspunkt fat i det der fungerer, både i virksomheden og hos individet, og lader det være en katalysator for positiv udvikling.
Rikke Østergaard har en rebelsk angrebsvinkel, der udfordrer den klassiske tankegang i erhvervslivet. Hun er ikke bange for at vende alt på hovedet for at skabe luft til den kreative idétænkning, der for alvor får skudt tingene udover rampen.
På trods af dette er en af hendes kernekompetencer at give sit publikum og sine kursister jordnære metoder med sig, så de nemt kan kickstarte en varig forandringsproces selv.
Rikke Østergaard er en af de første i Danmark, der har specialiseret sig som erhvervssociolog. Hendes unikke perspektiver på virksomheds – og samfundsstrukturer, social- og neuropsykologi tilbyder en helhedsorientering, der gør at hun differentierer sig. Hun er ligeledes forfatter til Danmarks første bog om taknemmelighed, da dette er et uvurderligt værktøj mod stressrelaterede lidelser, til at skabe et sundt arbejdsmiljø og styrke de sociale relationer.
Et særligt kendetegn ved Rikke Østergaard er hendes evne til at se og forstå den enkelte medarbejder, leder, virksomhed og virksomhedskultur som et dynamisk hele. Hun er altid i øjenhøjde med mennesket foran hende og kan navigere i alle miljøer.
Hun formår at formidle komplekst stof og videnskabelige fakta med både humor og alvor, på en måde så det bliver simpelt, forståeligt og praktisk anvendeligt for alle.
Rikke Østergaards progressive og enkle teknikker har hjulpet ledere på alle niveauer i ind- og udland med at skærpe deres rolle, som både kaptajn og sikker havn for medarbejderne. Dette har motiveret exceptionelle resultater og fremdrift i virksomhederne. Hendes indgående erfaring med at optimere motivation, personlig og arbejdsrelateret trivsel hos virksomheders ansatte har på samme vis gjort en målbare forskel.
Mange års arbejdserfaring indenfor ledelsesudvikling og rekruttering har desuden givet Rikke en dyb forståelse for, hvordan den tillidsfulde relation mellem leder og ansat er det fundament, som den sunde virksomhed altid bør bygge på.
Sidst men ikke mindst, udkommer Rikke med sin tredie bog “Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben… – En guide til, hvordan du stopper følelsesmæssig forurening på jobbet.
Holder nedenstående to foredrag på Foredragsdagen Ledelse 11. marts 2021

Social Intelligens

Vi mennesker er sociale væsener, der grundlæggende ikke er designet til de individualistiske samværs- og arbejdsformer, som det moderne samfund fremelsker. 

Det at kunne forstå andres signaler, at være empatisk tilstedeværende og kunne begå sig optimalt i alle sociale sammenhænge, er derfor en evne, som mange ikke besidder eller har mistet. Det er dog ofte et forhold, som vi mennesker ikke lægger mærker til i hinanden eller i os selv, da det er blevet en general mangel hos de fleste. Til gengæld er høj sociale intelligens et karaktertræk i mennesker, der altid gør at de skiller sig ud, skaber positive resultater og præsterer bedre på både arbejdspladsen og i privatlivet.

Rikke Østergaards særegen vinkel på menneskets sociale intelligens deler hun passioneret i dette foredrag, så deltagerne får en dyb indsigt i de mekanismer, som er i spil mellem os mennesker.

Efterfølgende vil de praktisk anvendelige værktøjer, som hun præsentere, nemt kunne implementeres i hverdagen, og dermed styrke deltagernes arbejdsmæssige og personlige relationer. Dette kan være med til at ændre en virksomhed indefra, måden hvorpå den enkelte forstår sig selv i samspil med andre, samt transformere alle menneskelige interaktioner, så der skabes succes både individuelt og i fællesskabet.

Social intelligens – mestre livets spilleregler

Taknemmelighed

Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores virkelighed og livssyn.

Nå dine mål med taknemmelighed

Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau nemlig, vi sover bedre, får bedre relationer og oplever større optimisme i tilværelsen.

De fleste mennesker føler sig aldrig helt tilfredse med deres liv og indsats. Vi synes ikke, at vi gør helt nok, performer godt nok og opnår nok. Så der lægger sig en mørk sky over tilværelsen, der altid ligger og lurer og påvirker humør, ydeevne og helbredstilstand.

Med tid bliver vi langsomt mindre i stand til at se og sætte pris på alt det gode i livet, og jo mere vi lever i (ubevidst) småutilfredshed, des mere ulykkelige bliver vi rent faktisk. Vi trives da dårligere i både vores arbejds- og privatliv og fanges i en dårlig spiral, som kan være rigtig svær at bryde.

Rikke Østergaards inspirerende, tankevækkende, men også grænsesøgende foredrag om taknemmelighed tager udgangspunkt i hendes bestseller bog TAK!.

Her får deltagerne indsigt i taknemmelighedens transformerende kraft og får enkle metoder til at gøre op med det uhensigtsmæssige fokus, der bremser dem i livet.

Taknemmeligheden gør, at vi har mere glæde og overskud i hverdagen. Vi bliver bedre udgaver af os selv, som samlevere, forældre, ansatte eller ledere.

Foredraget lærer os også hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere.

Og når vi har det godt med alt det vi allerede har, og det der fungerer, så skaber vi det bedste udgangspunkt for at få det liv og opnå de resultater, som vi altid har drømt om og stræbt efter.

Rikke Østergaard
No data was found

Mød eksperterne

På fageksperter.dk kan udvælge dig præcis dé foredrag fra præcis dé eksperter, som du synes er relevante.

Du får inspirerende og aktuelle videoer med indholdsrige og relevante lektioner leveret til din skærm af kendte danske eksperter.

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!