Foredrag

Når børn og unge lyver

Janne Østergaard Hagelquist
Foredrag af
Janne Østergaard Hagelquist

Når børn og unge lyver

Janne Østergaard Hagelquist

FAGOMRÅDE: Børn, Alle emner

Der er en tilbøjelighed til, at udsatte børn og unge lyver mere end andre børn. Det er der mange grunde til – det handler om ubearbejdede traumer, lavt selvværd, forsøg på at passe ind socialt og i langt de færreste tilfælde om det man måske i første omgang tænker, nemlig at løgnene handler om at opnå noget.

Når vi udsættes for løgne, er der en tendens til at reagere med vrede, afvisning og i nogle tilfælde selv at opleve skam, fordi man troede på løgnen. Desuden vil vi intuitivt have behov for at lukke vores sind for den, der lyver for os.

De børn og unge der lyver, har i høj grad behov for at blive mødt af mennesker der har deres sind på sind på sinde og derfor er det ulykkeligt at løgnene kommer til at betyde, at folk omkring dem intuitivt reagerer med at holde op med at være nysgerrige og åbne i forhold til dem.

På videokurset vil Janne Østergaard Hagelquist med udgangsbog i bogen ”Mentalisering i pædagogik og terapi” beskrive hvorfor børn og unge lyver og hvordan man kan fastholde nysgerrigheden og omsorgen for dem, samtidig med at man støtter dem til at udvikle andre mestringsstrategier end at lyve. Først vil der først være en gennemgang af de fire mest almindelige former for løgne. Derefter vil der være en forklaring på hvorfor børn og unge lyver. Janne Østergaard Hagelquist vil her også komme ind på de almindelige udviklingsmæssige løgne, som man ser hos de fleste børn. Afslutningsvis vil hun tilbyde en række ideer til, hvordan man kan håndtere løgne i det daglige arbejde med børn og unge.

63 min

Mød eksperterne

Janne Østergaard Hagelquist

Janne Østergaard Hagelquist er grundlægger af Center for Mentalisering og arbejder med den daglige drift, udvikling og ledelse.

Janne er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision. Hun har i en årrække arbejdet med behandling af børn, unge og familier, hvor der har været omsorgssvigt, overgreb og/eller vold. Desuden superviserer hun og underviser ledere og andre professionelle, der arbejder med udsatte børn, unge og voksne både i Danmark og udlandet.

Hun er optaget af at udbrede viden om mentaliseringsbegrebet og dets anvendelse i praksis i ledelse og arbejdet med udsatte børn unge og voksne.

Janne Østergaard Hagelquist er forfatter til Mentalisering i ledelse og samarbejde (2019), Mentalisering i familien (2017) Mentaliseringsguiden (2015) Mentalisering i pædagogik og terapi (2014) Mentalisering i mødet med udsatte børn og unge (2012)
Janne Østergaard Hagelquist

Foredrag

Alle Foredrag af Janne Østergaard Hagelquist

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!