Foredrag

Ledelse baseret på relationer

Jesper Gregersen (4)
Foredrag af
Jesper Gregersen

Ledelse baseret på relationer

Jesper Gregersen

FAGOMRÅDE: Ledelse, Alle emner

Ledelse baseret på relationer er evnen til at skabe rammerne og nå målene, men også at fange medarbejdernes opmærksomhed, så der skabes en fælles mening og retning og ikke mindst, at sikre sig en personlig relation der bygger på gensidighed og respekt. Ledelse baseret på relationer er afgørende for, hvordan din virksomhed eller din organisation løfter opgaven.

I oplægget fortæller Jesper Gregersen, hvordan det er dig som leder, der har et ansvar for at sætte rammen og hvordan du kan arbejde med at afklare kerneopgaven eller det fælles fokus for opmærksomhed i organisationen. Endelig uddyber Jesper Gregersen, hvordan du kan arbejde med den relationelle kompleksitet og skabe gode ordentlige respektfulde relationer på din arbejdsplads. Alle disse tre elementer skal hænge sammen for at arbejdspladsen præsterer bedst muligt.

Ledelse baseret på relationer handler om, hvordan du kobler dig til andre mennesker som leder. Hvordan får du øje på, hvad deres dagsorden er og hvordan justerer du dig selv i forhold til den dagsorden, som dine medarbejdere har?

Ledelse baseret på relationer trækker blandt andet på egenskaber fra ICDP, ledelsesteori, positiv psykologi, kompleksitetsteori og udviklingspsykologiske tendenser. Det handler grundlæggende om, hvordan vi får skabt sensitivering, hvor vi bliver mere opmærksomme på, hvad der sker i relationerne mellem os.

29 min

Filer til download
Group 8Created with Sketch.

Kun for medlemmer

Køb abonnement eller pay per view og få adgang
til at downloade præsentationen

Mød eksperterne

Jesper Gregersen

Som organisationspsykologisk specialist er Jesper Gregersen optaget af den kompleksitet der opstår, når mennesker i forsøget på at skabe resultater skal koordinere, samarbejde og forhandle om den bedste måde at udføre deres arbejde på.
Det er et perspektiv Jesper har udfoldet i bogen, ”At lede efter kompleksitet - når ledere tager deres erfaringer alvorligt”. Bogen giver med afsæt i lederes egne beskrivelser, bud på nogle pejlemærker til at navigere i komplekse situationer. Bogen er et opgør med en forståelse af ledelse som et individuelt foretagende til at se ledelse som først og fremmest relationelt. Det betyder at ledelse, altid vil være præget af en grad af uforudsigelighed, usikkerhed og sårbarhed. At lede efter kompleksitet handle om hvordan ledelse netop opstå i vivaret mellem mange forskellige intentioner, ønsker og dagsordner.

Jesper har i sit virke som selvstændig organisationspsykologisk specialist gennem de sidste 15 år arbejdet med både offentlige og private virksomheder om, at kunne navigere mere ressourcefuldt i kompleksitet.

Jesper er cand.mag. i uddannelsesforskning og psykologi og forfatter til en række bøger og artikler om:

Kompleksitet i ledelse og organisationsudvikling
Pædagogisk udvikling
Relationskompetencer
Ledelse baseret på relationer

Se mere på www.jespergregersen.org
Jesper Gregersen

Foredrag

Alle Foredrag af Jesper Gregersen

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!