Foredraget har fokus på hvordan og hvorfor børn, der har udfordringer med at tolke, tolerere og handle på sensoriske stimuli kan være svære at forstå.
Sanseintegration, sensorisk bearbejdning og sansemotorik præger og påvirker børns udvikling og når der er tale om utilstrækkelig sanseintegration giver det børn og unge udfordringer i hverdagens gøremål.
Det vil fremgå tydeligt, hvordan nogle børns reaktioner overfor stimuli er så følsomme og/eller så nedsatte, at deres hverdage er præget af disse forhold. Dette gælder både indenfor deres humør, adfærd, læring og kontakt til andre.
Deres helt måde at opfatte, tolke og forholde sig til sensoriske stimuli, kan være benspænd for disse børns samspil med andre, da deres reaktioner ofte er uforståelige.
Med konkrete eksempler beskrives det, hvordan det kan se ud, når børn reagerer med lav tolerance eller høj tolerence overfor sensoriske stimuli. Ligesom det beskrives, hvad forsinkede reaktioner på sensoriske stimuli kan medføre af uro og manglende trivel hos børn.
Foredraget er relevant for alle. Men især for voksne, som arbejder med børn i dagtilbud, skole og plejefamilier samt for pårørende til børn, som handler anderledes end de fleste på stimuli.
Foredraget beskriver sanseintegrations vigtige formål, nemlig at vi alle kan opfatte og reagere hensigtsmæssigt overfor sensoriske stimuli, både stimuli som kommer fra egen krop og stimuli, som kommer fra omgivelserne.
Foredraget inddrager hvordan sensoriske stimuli og motorik er forbundet.
At alles hjerner er brugsafhængige omtales og begrundes ligesom børn og unges behov for social interaktion vil fremstå tydeligt.
79 min
Connie Nissen har også foredraget Sanseintegration og dens betydning for børn og unge