Foredrag

Videnskabsteori 4: Moral og etik

Anders_Fogh_Jensen_0004
Foredrag af
Anders Fogh Jensen

Videnskabsteori 4: Moral og etik

Anders Fogh Jensen

FAGOMRÅDE: Andre emner, Alle emner

Moral og etik bliver ofte temaer i videnskabsteoretiske og metodiske diskussioner. I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen forskellen på moral og etik når disse begreber defineres. I foredraget udsondres det mulige, det lovlige, det moralske og det etiske fra hinanden og bliver bundet sammen med de øvrige foredrag og virkelighedens firfoldighed.

Du hører også om, hvorfor etik handler om at udfolde sig.

Du får styr på forskellen mellem moral og etik

Du får begreber til dit metodeafsnit

Du får styr på forskellen mellem legitimitet og legalitet

Du får forklaret hvad dyd er, og hvorfor det er relevant for etik

Du får bundet moral og etik til at hænge sammen med de videnskabelige felter i de øvrige foredrag

20 min

Filer til download
Group 8Created with Sketch.

Kun for medlemmer

Køb abonnement eller pay per view og få adgang
til at downloade præsentationen

Mød eksperterne

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen, ph.d., (f.1973), Diplomé d’Études approfondies fra Sorbonne, selvstændig filosof, forfatter, dramatiker og foredragsholder.

Anders har skrevet en lang række bøger og er fader til flere begreber, der fatter samtiden, herunder Projektsamfundet og Pseudoarbejde.

Blandt udgivelserne er Metaforens magt, Epi-demos - En lille bog om store epidemier, Mellem ting - Foucaults filosofi, Projektsamfundet, Projektmennesket og Pseudoarbejde. Han skrev bl.a. i 2017 teaterstykket De danser alene for Mammutteateret.

Anders Fogh Jensens idé om filosofi er forankret i det princip, at filosofi altid (også) må handle om det levede liv i alle sine aspekter. Fogh Jensen arbejder således ud fra en præmis om, at al væsentlig filosofi er livsfilosofi, og det handler for ham om at hjælpe mennesker med at tænke bedre for at leve bedre. Filosofi skal i den henseende være et arbejde, der ikke respekterer uddifferentieringen i enkeltvidenskaber, og derfor f.eks. ikke ser fænomener som specielt sociale, psykiske eller antropologiske. Spørgsmålet om, hvordan man skal leve sit liv har dermed også spillet en central rolle i Fogh Jensens filosofiske foretagende.

Se mere på www.filosoffen.dk
Anders Fogh Jensen

Foredrag

Alle Foredrag af Anders Fogh Jensen

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!