Foredrag

Videnskabsteori 1: Virkelighedens firfoldighed

Anders_Fogh_Jensen_0004
Foredrag af
Anders Fogh Jensen

Videnskabsteori 1: Virkelighedens firfoldighed

Anders Fogh Jensen

FAGOMRÅDE: Andre emner, Alle emner

I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen hvordan der er præcis fire lige gyldige perspektiver på ethvert fænomen. Han indplacerer de forkellige videnskabelige retninger og skoler, deres metoder og sandhedsbegreber.

Du får i foredraget et overblik over videnskabsteori

Du lærer om perspektivers lige gyldighed og hvorfor perspektiver ikke er ligegyldige

Du får begreber til dit metodeafsnit

Du får en model til overblik over videnskabsteorien

Du lærer hvad reduktionismer er

Anders Fogh Jensen bidrager med i alt fire foredrag om videnskabsteori på fageksperter.dk

26 min

Mød eksperterne

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen, ph.d., (f.1973), Diplomé d’Études approfondies fra Sorbonne, selvstændig filosof, forfatter, dramatiker og foredragsholder.

Anders har skrevet en lang række bøger og er fader til flere begreber, der fatter samtiden, herunder Projektsamfundet og Pseudoarbejde.

Blandt udgivelserne er Metaforens magt, Epi-demos - En lille bog om store epidemier, Mellem ting - Foucaults filosofi, Projektsamfundet, Projektmennesket og Pseudoarbejde. Han skrev bl.a. i 2017 teaterstykket De danser alene for Mammutteateret.

Anders Fogh Jensens idé om filosofi er forankret i det princip, at filosofi altid (også) må handle om det levede liv i alle sine aspekter. Fogh Jensen arbejder således ud fra en præmis om, at al væsentlig filosofi er livsfilosofi, og det handler for ham om at hjælpe mennesker med at tænke bedre for at leve bedre. Filosofi skal i den henseende være et arbejde, der ikke respekterer uddifferentieringen i enkeltvidenskaber, og derfor f.eks. ikke ser fænomener som specielt sociale, psykiske eller antropologiske. Spørgsmålet om, hvordan man skal leve sit liv har dermed også spillet en central rolle i Fogh Jensens filosofiske foretagende.

Se mere på www.filosoffen.dk
Anders Fogh Jensen

Foredrag

Alle Foredrag af Anders Fogh Jensen

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!