Foredrag

Videnskabsteori – alle afsnit!

Anders_Fogh_Jensen_0004
Foredrag af
Anders Fogh Jensen

Videnskabsteori – alle afsnit!

Anders Fogh Jensen

FAGOMRÅDE: Andre emner, Alle emner

Køb eksklusiv adgang til hele foredragsrækken “Videnskabsteori” af filosof Anders Fogh Jensen!

Ved at købe denne pakke får du adgang til alle fire videoforedrag og ikke mindst de næsten 300 sider præsentationer i et år for kun 299 kr.
(Normalpris 596 kr. for én måned)

Klik og køb: Videnskabsteori – alle afsnit 299 kr.

Nedenfor en kort til de fire moduler, som allesammen er inkluderede i dette tilbud:

Virkelighedens Firfoldighed

I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen hvordan der er præcis fire lige gyldige perspektiver på ethvert fænomen. Han indplacerer de forkellige videnskabelige retninger og skoler, deres metoder og sandhedsbegreber. Du får i foredraget et overblik over videnskabsteori. Du lærer om perspektivers lige gyldighed og hvorfor perspektiver ikke er ligegyldige. Du får begreber til dit metodeafsnit. Du får en model til overblik over videnskabsteorien. Du lærer hvad reduktionismer er.

Tanken i Blikket

I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen de klassiske videnskabsteoretiske skoler af naturvidenskabeligt tilsnit, som dominerer andre videnskaber og talen om videnskabelighed og evidens i det hele taget. Det gennemgås hvad positivisme er, og hvorfor det ikke er så dumt som det ofte fremstilles. Vi ser på videnskabshistoriens faktiske fremskridt, og vi gennemgår Poppers falsifikationisme og Kuhns videnskabsteori. Du får en gennemgang af de væsentligste videnskabsteoretiske retninger for naturvidenskab og socialvidenskab. Du får begreber til dit metodeafsnit. Du lærer hvilke problemer der kan være ved observationer. Du lærer om begreber og teoriers rolle i observationer. Du lærer om, hvad metaforer betyder for videnskab.

Forklaring, Fortoltning og Forståelse

I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen grundlæggende principper for fortolkning og forståelse. Det handler blandt andet om hvorfor fordomme ikke bare er dårlige, hvordan forståelse også nogle gange kan være en forklaring og hvorfor det kan være godt at sove på noget. Du hører om såvel den klassiske som den moderne hermeneutik. Du får begreber til dit metodeafsnit. Du lærer om forståelseshorisonter. Du får et sandhedsbegreb der kan modsvare naturvidenskabens. Du får forklaret hvorfor og hvordan forståelse og fortolkning er et menneskeligt vilkår.

Moral og Etik

Moral og etik bliver ofte temaer i videnskabsteoretiske og metodiske diskussioner. I dette foredrag gennemgår filosof Anders Fogh Jensen forskellen på moral og etik når disse begreber defineres. I foredraget udsondres det mulige, det lovlige, det moralske og det etiske fra hinanden og bliver bundet sammen med de øvrige foredrag og virkelighedens firfoldighed. Du hører også om, hvorfor etik handler om at udfolde sig. Du får styr på forskellen mellem moral og etik. Du får begreber til dit metodeafsnit. Du får styr på forskellen mellem legitimitet og legalitet. Du får forklaret hvad dyd er, og hvorfor det er relevant for etik. Du får bundet moral og etik til at hænge sammen med de videnskabelige felter i de øvrige foredrag.

Klik og køb: Videnskabsteori – alle afsnit 299 kr.

Mød eksperterne

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen, ph.d., (f.1973), Diplomé d’Études approfondies fra Sorbonne, selvstændig filosof, forfatter, dramatiker og foredragsholder.

Anders har skrevet en lang række bøger og er fader til flere begreber, der fatter samtiden, herunder Projektsamfundet og Pseudoarbejde.

Blandt udgivelserne er Metaforens magt, Epi-demos - En lille bog om store epidemier, Mellem ting - Foucaults filosofi, Projektsamfundet, Projektmennesket og Pseudoarbejde. Han skrev bl.a. i 2017 teaterstykket De danser alene for Mammutteateret.

Anders Fogh Jensens idé om filosofi er forankret i det princip, at filosofi altid (også) må handle om det levede liv i alle sine aspekter. Fogh Jensen arbejder således ud fra en præmis om, at al væsentlig filosofi er livsfilosofi, og det handler for ham om at hjælpe mennesker med at tænke bedre for at leve bedre. Filosofi skal i den henseende være et arbejde, der ikke respekterer uddifferentieringen i enkeltvidenskaber, og derfor f.eks. ikke ser fænomener som specielt sociale, psykiske eller antropologiske. Spørgsmålet om, hvordan man skal leve sit liv har dermed også spillet en central rolle i Fogh Jensens filosofiske foretagende.

Se mere på www.filosoffen.dk
Anders Fogh Jensen

Foredrag

Alle Foredrag af Anders Fogh Jensen

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!