Mød eksperterne

Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen, ph.d., (f.1973), Diplomé d’Études approfondies fra Sorbonne, selvstændig filosof, forfatter, dramatiker og foredragsholder.

Anders har skrevet en lang række bøger og er fader til flere begreber, der fatter samtiden, herunder Projektsamfundet og Pseudoarbejde.

Blandt udgivelserne er Metaforens magt, Epi-demos – En lille bog om store epidemier, Mellem ting – Foucaults filosofi, Projektsamfundet, Projektmennesket og Pseudoarbejde. Han skrev bl.a. i 2017 teaterstykket De danser alene for Mammutteateret.

Anders Fogh Jensens idé om filosofi er forankret i det princip, at filosofi altid (også) må handle om det levede liv i alle sine aspekter. Fogh Jensen arbejder således ud fra en præmis om, at al væsentlig filosofi er livsfilosofi, og det handler for ham om at hjælpe mennesker med at tænke bedre for at leve bedre. Filosofi skal i den henseende være et arbejde, der ikke respekterer uddifferentieringen i enkeltvidenskaber, og derfor f.eks. ikke ser fænomener som specielt sociale, psykiske eller antropologiske. Spørgsmålet om, hvordan man skal leve sit liv har dermed også spillet en central rolle i Fogh Jensens filosofiske foretagende.

Se mere på www.filosoffen.dk

Anders Fogh Jensen

Mød eksperterne

På fageksperter.dk kan udvælge dig præcis dé foredrag fra præcis dé eksperter, som du synes er relevante.

Du får inspirerende og aktuelle videoer med indholdsrige og relevante lektioner leveret til din skærm af kendte danske eksperter.

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!