Foredrag

Når tilknytningen glemmes i vores institutionssamfund

Mette Carendi (2)
Foredrag af
Mette Carendi Sloth

Når tilknytningen glemmes i vores institutionssamfund

Mette Carendi Sloth

FAGOMRÅDE: Børn, Alle emner

Dette foredrag handler om de udfordringer, det skaber for vores børn og forbindelsen mellem dem og os, når børn kommer i daginstitution i en meget tidlig alder, og i mange timer om dagen. For hvordan gør vi børn trygge, når de er adskilt fra dem, deres tryghed afhænger af i mange timer om dagen, fem dage om ugen?
Er det overhovedet en god ide at udsætte børn og forældre for tidlig adskillelse?
Skal vi have lavet vores samfund om eller kan institutionsmodellen fortsat godt bruges, hvis vi sørger for at ændre normeringen og husker at medtænke tilknytning?

På foredraget dækkes følgende:

  • Hvorfor tilknytning ikke er medtænkt i den danske institutionsmodel og hvorfor det volder problemer
  • Hvordan dårlig normering påvirker pædagogers evne til at knytte sig til børn
  • Hvorfor det altid er det voksne menneskes ansvar at knytte sig til barnet, og aldrig barnets ansvar
  • Hvorfor tilpasningsadfærd hos børn ofte opfattes som trivsel, og hvorfor det er et stort problem
  • Hvorfor mange børn kontinuerligt presses ud i deres overlevelsesmekanismer i institutionstiden, og hvordan vi bedst spotter denne adfærd
  • Hvordan pædagoger og forældre (og samfund) bedst hjælper børn med at regulere stressbelastninger og adskillelsessorg, så disse ikke sætter sig som kroniske tilstande i børns adfærd

49 min

Mød eksperterne

Mette Carendi Sloth

Mette Carendi Sloth hjælper store og små igennem transformationer. Hun er cand. mag i psykologi med speciale i følelser og tilknytning og er måske mest kendt i offentligheden for bogen Tænd for forbindelsen.

Mette Carendi Sloths kernekompetencer er arbejdet med følelserne og hun hjælpe forældre og fagfolk med at undersøge og forstå følelser. Det indebærer bl.a. at forstå, hvordan følelser fungerer, hvor tidligt de lagres, hvilke subtile overbevisninger de bringer med sig. Og måske vigtigst af alt, hvordan vi kan ændre destruktive følelses-og adfærdsmønstre hos os selv os og hos de børn, der er afhængige af vores hjælp.

Hun har arbejdet med følelser og følelsesmæssig tilknytning det meste af sit liv, hvor hun i de første mange år arbejdede med at forstå og tage sig af egne indre smertefulde følelsestilstande, der primært havde rod i en hård start i livet. De sidste 10 år har Mette Carendi Sloth arbejdet med følelser og tilknytning i en teoretisk og professionel kontekst i sin virksomhed Human Emotions.

Mette Carendi Sloth Blev i 2012 certificeret Aware Parenting rådgiver via The Aware Parenting Institute i Californien, læste i 2008 et semester på CIIS i San Francisco med fokus på East-West psychology og consciousness studie og blev i 2006 certificeret som facilitator i meditation og transpersonlig psykologi.

www.magdaleneeffekten.dk
Mette Carendi Sloth

Foredrag

Alle Foredrag af Mette Carendi Sloth

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!