Foredrag

Når tilknytningen glemmes i vores institutionssamfund

Mette Carendi (2)
Foredrag af
Mette Miriam Sloth

Når tilknytningen glemmes i vores institutionssamfund

Mette Miriam Sloth

FAGOMRÅDE: Børn, Alle emner

Dette foredrag handler om de udfordringer, det skaber for vores børn og forbindelsen mellem dem og os, når børn kommer i daginstitution i en meget tidlig alder, og i mange timer om dagen. For hvordan gør vi børn trygge, når de er adskilt fra dem, deres tryghed afhænger af i mange timer om dagen, fem dage om ugen?
Er det overhovedet en god ide at udsætte børn og forældre for tidlig adskillelse?
Skal vi have lavet vores samfund om eller kan institutionsmodellen fortsat godt bruges, hvis vi sørger for at ændre normeringen og husker at medtænke tilknytning?

På foredraget dækkes følgende:

  • Hvorfor tilknytning ikke er medtænkt i den danske institutionsmodel og hvorfor det volder problemer
  • Hvordan dårlig normering påvirker pædagogers evne til at knytte sig til børn
  • Hvorfor det altid er det voksne menneskes ansvar at knytte sig til barnet, og aldrig barnets ansvar
  • Hvorfor tilpasningsadfærd hos børn ofte opfattes som trivsel, og hvorfor det er et stort problem
  • Hvorfor mange børn kontinuerligt presses ud i deres overlevelsesmekanismer i institutionstiden, og hvordan vi bedst spotter denne adfærd
  • Hvordan pædagoger og forældre (og samfund) bedst hjælper børn med at regulere stressbelastninger og adskillelsessorg, så disse ikke sætter sig som kroniske tilstande i børns adfærd

49 min

Mød eksperterne

Mette Miriam Sloth

Mette Miriam Sloth (tidl. Mette Carendi) er cand.mag. i psykologi og filosofi og har arbejdet med rådgivning, terapi, supervision, undervisning og foredrag i sin egen virksomhed siden 2012. Hendes dybe viden om relationer og følelsesregulering er ikke kun forankret i hendes terapeutiske praksis, men også i hendes publikationer. Hun har forfattet tre bøger, hvoraf to dykker ned i relationernes kompleksitet og følelsesmæssige regulering, mens den tredje bog undersøger stadierne af modenhed i kærlighedsrelationen og de udfordringer der opstår, når man åbner hjertet i sexualiteten. Udover bøgerne deler hun fast sine tanker og erfaringer gennem podcasten “Magdalene Effekten” sammen med Sune Sloth.
I hendes praksis har Mette et særligt fokus på at støtte mennesker i at navigere gennem de udfordringer, der ofte er forbundet med relationer – både med partnere, børn og dem selv. Hun har arbejdet intensivt med emner som kvinders kraftfuldhed, evnen til at fastholde grænser, samt de skjulte paradokser og traumer, der kan hindre kvinder i at stå i sin egen kraft.Mette og Sune’s workshops er designet til at give deltagerne mulighed for at dykke ned i både personlige og kollektive udfordringer. Her kombineres traditionelle terapeutiske metoder med energiarbejde og psykologisk og spirituel vejledning. Deltagerne får chancen for at arbejde med både de lyse og mørke sider af deres bevidsthed, i en tryg atmosfære, hvor transformation og heling kan finde sted.


Et kendetegn ved Mette’s tilgang er hendes samarbejde med Sune. Sammen har de skabt Magdalene Effekten, som kombinerer deres unikke færdigheder og metoder i et koncept, der byder på en helt ny tilgang til terapi. Med en dyb forståelse af menneskers personlige energifelt, tilbyder de en metode, der går ud over traditionel taleterapi.

Hjemmeside: www.magdaleneeffekten.dk
Mette Miriam Sloth

Foredrag

Alle Foredrag af Mette Miriam Sloth

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!