Emne: Ledelse

Samskabelse af robuste løsninger på turbulente problemer

Nyheder

Hvad er turbulente problemer?
Hvad er robuste styringsstrategier, og hvordan kan de afhjælpe turbulente problemer?
Hvorfor skal robuste løsninger samskabes – og hvordan gør vi det i praksis?
Professor Jacob Torfing

Professor Jacob Torfing beskriver og eksemplificerer en række robuste styringsstrategier, viser hvorfor robuste løsninger skal samskabes og drager konsekvenserne af nye ideer om robuste svar på turbulens for styring og ledelse i den offentlige sektor.

Turbulente problemer kan ikke løses ved hjælp af standardløsninger, der står parat, når krisen rammer os. Der er i stedet brug for robuste løsninger, som er kendetegner ved, at de er kreative, eksperimentelle, foreløbige, tilpasningsduelige og kan udvikles i nye retninger. 

Se Jacob Torfings foredrag om samskabelse af robuste løsninger på turbulente problemer her

COVID-19 pandemien har tydeligt demonstreret at den offentlige sektor ikke bare står overfor simple og komplekse problemer, men også rammes af turbulente problemer, der er ukendte, overraskende, uforudsigelige og foranderlige. Andre eksempler på sådanne problemer er klimaproblemer, store flygtninge bølger, finanskriser mv.

I mere end 200 artikler og 30 bøger har Jacob Torfing gennem de sidste 30 år analyseret den offentlige sektors udvikling med særlig fokus på betydningen af netværksstyring, samskabelse og samarbejdsdrevet innovation. I de senere år har han desuden fokuseret på nye former for styring og ledelse i netværkssamfundet.

Han er professor i Politik og Institutioner på Roskilde Universitet, hvor han er forskningsleder af The Roskilde School of Governance.

Jacob Torfing er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har desudeden Master og Ph.d. grad fra University of Essex.  I 2016 erhvervede han sig doktorgraden i offentlig forvaltning.

Fageksperter.dk er Danmarks nye vidensportal, hvor rutinerede eksperter, foredragsholdere og forfattere indenfor mange videnstunge emner som Ledelse og Børn deler professionelt producerede læringsvideoer. Kurserne kan købes enkeltvis eller man kan tegne et abonnement og få adgang til alt nuværende og kommende indhold på siden. Akkurat som på streamingtjenester som Netflix og HBO – bare med danske eksperters viden til privat eller professionelt brug.

Se Jacob Torfings foredrag om samskabelse af robuste løsninger på turbulente problemer her

Bliv medlem og få adgang til ny viden og inspiration helt ned til 279 kr. allerede i dag! Klik her og meld dig til.

Tilmeld dig fageksperter.dk nyhedsmail

Relaterede indlæg

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!