Emne: Ledelse

Mentalisering i ledelse og organisation

Nyheder

Hvordan skaber man en tryg og sikker organisation med godt arbejdsmiljø?
Janne Østergaard Hagelquist

Mentaliseringsekspert Janne Østergaard Hagelquist har skrevet flere bøger om mentalisering i organisationer, ledelse og samarbejde. I dette videokursus, som Janne Østergaard Hagelguist har sat sammen til fageksperter.dk, henvender hun sig især til ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og ansatte i socialfaglige og sundhedsfaglige organisationer, der ønsker at lære mere om hvordan man skaber et trygt arbejdsmiljø og udvikler mentaliserende ledelse.

Kort videointro med Janne Østergaard Hagelquist

Det vil blive beskrevet hvilke særlige udfordringer der er i social- og sundhedsfaglige organisationer. Herunder konstante forandringer, specialisering, og betydningen af, over lang tid, at skulle fastholde socialt engagement og psykisk nærvær og bruge sig selv som værktøj.

Den sidste del af videokurset samler opmærksomheden om hvordan man som leder kan arbejde med magt og autoritet på en måde, så medarbejdere har lyst til at give lederen deres følgeskab. Der vil blive præsenteret en række case-historier fra sundhedssektoren og den socialfaglige sektor. Ligesom der vil blive tilbudt konkrete værktøjer og modeller.

Se begge Janne Østergaard Hagelquists foredrag på fageksperter.dk

Janne Østergaard Hagelquist er grundlægger af Center for Mentalisering og arbejder med den daglige drift, udvikling og ledelse.

Definition af mentalisering (Hagelquist 2015)

Janne er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision. Hun har i en årrække arbejdet med behandling af børn, unge og familier, hvor der har været omsorgssvigt, overgreb og/eller vold. Desuden superviserer hun og underviser ledere og andre professionelle, der arbejder med udsatte børn, unge og voksne både i Danmark og udlandet.

Hun er optaget af at udbrede viden om mentaliseringsbegrebet og dets anvendelse i praksis i ledelse og arbejdet med udsatte børn unge og voksne.

Fageksperter.dk er Danmarks nye vidensportal, hvor rutinerede eksperter, foredragsholdere og forfattere indenfor mange videnstunge emner som Ledelse og Børn deler professionelt producerede læringsvideoer. Kurserne kan købes enkeltvis eller man kan tegne et abonnement og få adgang til alt nuværende og kommende indhold på siden. Akkurat som på streamingtjenester som Netflix og HBO – bare med danske eksperters viden til privat eller professionelt brug.

Bliv medlem og få adgang til ny viden og inspiration helt ned til 279 kr. allerede i dag! Klik her og meld dig til.

Tilmeld dig fageksperter.dk nyhedsmail

Relaterede indlæg

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!