Emne: Ledelse

Kurt Klaudi Klausen: Tre afgørende forhold ved succesfuld decentralisering

Nyheder

Decentralisering kræver, at man fra centralt hold har tillid til, at man kan overlade ansvaret til andre. Det er der imidlertid al mulig grund til at have tillid til i et land som Danmark, hvor vi generelt set har ikke blot loyale decentrale ledere og medarbejdere, men også kompetente ledere og medarbejdere, som godt ved, hvad der skal til, og hvad der virker i situationen.

I bogen Verden vendt på hovedet. Decentralt offentligt lederskab.  Syddansk Universitetsforlag 2019 argumenterer Kurt Klaudi Klausen bl.a. for betydningen af at decentralisere ansvar til ledere og medarbejdere og for en mere humanistisk tilgang til livet i offentlige organisationer.

Decentralisering og Verden vendt på hovedet

Kurt Klaudi Klausen har i samarbejde med fageksperter.dk indspillet tre foredrag. I “Decentralisering og Verden vendt på hovedet” forklarer Kurt Klaudi Klausen, at det afgørende for at kunne decentralisere ansvar og beslutningstagning til lavere niveauer af ledere og medarbejdere er:

  1. at målene er klare
  2. at opgaven er veldefineret
  3. at der er et tilstrækkeligt råderum at manøvrere i

Læs Kurt Klaudi Klausens egen introduktion til foredraget og se en kort video, hvor Kurt Klaudi Klausen inroducerer til selv her: Decentralisering og Verden vendt på hovedet

Mange af de lederuddannelser som er udbudt på SDU og møntet på det offentlige har Kurt Klaudi Klausen været med til at skabe sammen med gode kolleger, det gælder bl.a. MPM, FMOL og MPQM. Han var også ansvarlig for at udvikle den første diplomuddannelse i ledelse møntet på ledere i sundhedsvæsenet. Læs mere om Kurt Klaudi Klausen

Fageksperter.dk er Danmarks nye vidensportal, hvor rutinerede eksperter, foredragsholdere og forfattere indenfor mange videnstunge emner som Ledelse og Børn deler professionelt producerede læringsvideoer. Kurserne kan købes enkeltvis eller man kan tegne et abonnement og få adgang til alt nuværende og kommende indhold på siden. Akkurat som på streamingtjenester som Netflix og HBO – bare med danske eksperters viden til privat eller professionelt brug.

Bliv medlem og få adgang til ny viden og inspiration helt ned til 279 kr. allerede i dag! Klik her og meld dig til.

Tilmeld dig fageksperter.dk nyhedsmail

Relaterede indlæg

Bliv medlem og få adgang til alle videoer idag!